Israëlavonden - Doornspijk

 Registration Closed
 
0
Category
Spreekbeurten
Date
2019-11-27 20:00

In de maanden september, oktober en november worden er weer Israëlavonden gehouden in Doornspijk, op woensdagavonden om 20.00 uur. Adres: gebouw Evangeliegemeente De Oase, Oude kerkweg 88, Doornspijk. Een boekentafel van de Uitgeverij Jeruzalem of Rome is aanwezig, en er wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Hartelijk welkom. De lezingen zijn later te beluisteren via de dropbox van de gemeente waar u de link op deze website aantreft.

Motto van de najaars-studies over Israël:
'Het Evangelie is allereerst bestemd voor de Jood, maar ook voor de Griek'

woensdag 25 september 2019
Het Evangelie in de steden en dorpen van Israël
In dit eerste onderwerp wordt geschetst, welke zegen eruit ging van en voor Schotland in de 19e eeuw, toen de Vrije Schotse kerk aldaar het Evangelie begon terug te brengen bij het volk waar het vandaan kwam: het Joodse volk! Wat 175 jaar geleden begon werkt nog steeds door! Dit getuigenis loopt door, via Israël naar Europa, Amsterdam en Nunspeet, om maar enkele plaatsen te noemen.

woensdag 16 oktober 2019
Zo midden in de week van het Loofhuttenfeest mogen wij een jeugdige 'veldwerker' begroeten: Lourens Geuze. Samen met zijn vrouw Rebecca werkt hij namens en met steun van de Hervormde Gemeente in Nunspeet in Nazareth. Zij werken daar voor een christelijke organisatie die al meer dan 150 jaar de lokale bevolking aldaar dient in medische zorg vanuit het Evangelie. Heel graag heeft de spreker, ds. J. den Admirant, een deel van zijn onderwerp laten vallen om kersverse informatie te horen uit het Noorden van Israël. Zelf hoopt hij over twee Messiaanse gemeenten in Israël een en ander te vertellen. De 'Christ-Church' in Jeruzalem, de eerste protestantse gemeente in Israël, sinds 1841, en de Karmelgemeente in Haifa. Allen die belangstelling hebben zijn weer van harte welkom! Aanvang: 20.00 uur. Plaats: gebouw van de Evangeliegemeente 'De Oase', Oude Kerkweg 88, Doornspijk.

woensdag 27 november 2019
Vanuit Jeruzalem naar de kustlanden : Efraim, waar blijf je?
Na twee avonden de schijnwerper op het evangelie 'voor de Jood' belicht te hebben, is het hoogtijd die andere broer voor het voetlicht te halen. De Griek, hier, in de kustlanden (waaronder Nederland) lijkt massaal tegen het Evangelie en de erfenis van Israël te kiezen. Einde verhaal of.....?

Er zal naar gestreefd worden veldwerkers bij onze avonden te betrekken.

 
 

All Dates

  • 2019-11-27 20:00

Powered by iCagenda