Israëlavond - Een volk dat met zijn eigen goden afrekent: dat wordt spannend!

 Registration Closed
 
0
Category
Spreekbeurten
Date
2020-03-25 20:00

In het eerste kwartaal van 2020 staat één figuur centraal: HIZKIA. Deze koning was het instrument in Gods hand, om Israël uit een afgrijselijk geestelijk nulpunt te brengen tot de hoogte van diepgaande verandering en herstel. Daarbij gaat het er niet alleen om, een duizenden jaren oude geschiedenis voor het voetlicht te plaatsen. Veeleer om , uitgaande van deze bijzondere koning, het toekomstige herstel van het volk Israël te belichten. Waarbij zeker een weg gewezen wordt voor herstel en genezing van ons eigen, doodzieke volk.
De Israëlstudies worden gehouden in het gebouw van de Evangeliegemeente 'De Oase', Oude kerkweg 88, Doornspijk.
De avonden beginnen om 20.00 uur. Er is een boekentafel van de Uitgeverij Jeruzalem of Rome. Er wordt een collecte gehouden tot voortzetting van deze avonden.

Spreker: ds. Jan den Admirant uit Hoogeveen

woensdag 29 januari 2020
Thema: Hoe één Koning het roer in een land omgooide
Hoe is het mogelijk dat één man van koninklijke bloede, die een bijzonder slecht voorbeeld had in zijn vader die ook koning was, zijn land en volk op een totaal ander spoor brengt. En dat nog wel in een heel korte tijd! Wat was het geheim van Hizkia? Het is bepaald niet nostalgisch, Zijn geschiedenis op te rakelen. Het is heel hoopvol voor heel Israël! Zelfs voor Nederland! Het gaat om niets minder dan om schoon schip in huis, kerk en staat.

woensdag 26 februari 2020
Thema: Genezing voor een verbrokkeld Israël, een verscheurd Nederland
Zolang wij buigen voor onze eigen mening en ons eigen belang belangrijker vinden dan het welzijn van ons hele volk, gebeurt er niets spectaculairs. We drijven alleen maar verder af, ieder van zijn eigen eilandje. Maar...'als God Zijn stem doet horen in Israël', ook in Nederland, èn er wordt naar Zijn stem geluisterd, breekt de genezing van ons verscheurde landje door. Tot zegen van Jeruzalem, Israël en alle nationaliteiten in ons midden! Hizkia en de gemeente in Jeruzalem is een lichtend voorbeeld en profetie.

woensdag 25 maart 2020
Thema: Een volk dat met zijn eigen goden afrekent: dat wordt spannend!
Gehoorzaamheid aan de stem van God vernieuwt een land. Na het dubbele feest van Pesach dat Juda en een deel van Israël vierden, gaan ze anders naar huis. De afgoden worden geen dag langer geduld. Onze Tachtigjarige Oorlog was het antwoord van Spanje op de beeldenstorm van 1566. Een zwarte bladzijde in onze geschiedenis? Een uniek gebeuren, wellicht profetisch? Wat is de boodschap van 2 Kronieken 31 vers 1 (die deze avond centraal) staat voor ons vandaag?

 
 

All Dates

  • 2020-03-25 20:00

Powered by iCagenda