Studie 'God herstelt de kloof tussen de gelovige voorvaders en hun afvallige kinderen' 3/3 - Doornspijk

 Registration Closed
 
0
Category
Spreekbeurten
Date
2020-11-25 20:00

Op de woensdagavonden 30 september, 28 oktober en 25 november worden te Doornspijk de Israëlstudies voortgezet, nu onder leiding van ds. J. den Admirant (Hoogeveen), dhr. B. Spruijt (Tollebeek) en ds. W. ten Voorde (Nunspeet).


Hoofdthema:
“God herstelt de kloof tussen de gelovige voorvaders en hun afvallige kinderen”

Na de vele gegeven Israëlstudies door ds. J. den Admirant zijn we verheugd dat wij het jaar 2020 hopen af te sluiten met weer drie Israëlstudie-avonden. De laatste twee lezingen zullen verzorgd worden door ds. W. ten Voorde en dhr. B. Spruijt. Het verdient aanbeveling het door ds. den Admirant geschreven boek: “De Herder en de tempel” te lezen, eventueel te bestellen via onderstaande website of telefonisch.

Het motief tot de keuze van de thema’s?
Wij kunnen Israël en ook ons eigen volk alleen tot zegen zijn, als wij ons laten gezeggen door Gods Woord. Wij hopen deze avonden meer tijd te besteden aan gebed voor Israël en ons volk

Hoofdthema:
“God herstelt de kloof tussen de gelovige voorvaders en hun afvallige kinderen”

1e studie: woensdag 30 september 2020 Thema: De kloof tussen voorvaders en kinderen wordt hersteld, maar hoe?
De huidige generatie staat mijlenver af van het geloof van Israëls vaderen. In de toespraak wordt op onderzoek uitgegaan naar wat de vier bijzondere kenmerken zijn van het hart van de voorvaders. Een antwoord wordt gezocht in Gods Woord naar het herstel. Hoe wordt het hart van de vaders weer terug geplant in het hart van de kinderen?

2e studie: woensdag 28 oktober 2020 Thema: Zult U ons niet weer doen herleven?
Al zo'n vijftig jaar heeft ds. ten Voorde zich verdiept in de geschiedenis van de opwekkingen. In het algemeen weet men binnen de christenheid weinig of niets af van wat een opwekking eigenlijk inhoudt. Het verlangen ernaar moet gewekt worden. Een belangrijk middel daartoe is het in herinnering brengen van de grote daden van God in de geschiedenis van de opwekking. Het zal de eerste keer niet zijn, dat het horen van wat God op een andere plaats in de wereld deed, gevolgen had voor een stad, streek of land dat daar kennis van nam en daardoor werd aangemoedigd, te smeken om Gods Geest.

3e studie: woensdag 25 november 2020 Thema: Zie, Ik zal wat nieuws maken...
Br. Bart Spruijt werkte jarenlang vanuit Jeugd met een Opdracht, later (ook nu) in het kader van de Stichting ‘Agrinas’, waar hij allerlei ontwikkelingswerk onder boeren steunt in diverse delen van de wereld. Hij woonde enkele jaren met zijn gezin in Albanië en daarvoor langere tijd in Indonesië waar hij in 1981 tot geloof kwam. Bart heeft een brede en rijke visie, zowel op heel Israël als ook op Nederland. Wij zijn heel benieuwd wat God door hem te zeggen heeft over het nieuwe dat Hij, Israëls God, gaat doen...ook onder ons!


U bent (weer) van harte welkom namens de Evangeliegemeente “Oase” aan de Oude kerkweg 88 Doornspijk. Aanvang: 20.00 u. Zaal open en koffie 19.30 u. Er wordt een collecte gehouden. Info? www.jandenadmirant.nl 0528-220993
G.K.Verbaan. 0525-651088

 
 

All Dates

  • 2020-11-25 20:00

Powered by iCagenda