Israelstudie Doornspijk 'De Heilige Geest en Israël'

0
Category
Spreekbeurten
Date
2022-06-22 20:00
Attachment

Data, thema's en toelichting onderwerp Israëlstudies 2e kwartaal 2022 in Doornspijk

woensdag 20 april 2022: Thema: 'Feest van de ongezuurde broden'

Kern 20 april valt midden in de week van het 'feest van de ongezuurde broden' dat op de avond van 15 april begon met de sederviering en duurt tot de avond van 22 april. Wat is de bedoeling van dit feest? Welke toespitsing van dit feest geeft Paulus in 1 Korinthe 5 die het hele jaar door van kracht is? Waarin ligt het geheim dat het opruimen van alle 'zuurdesem' geen kwelling maar een feest is?

Woensdag 25 mei: Thema: 'Pinksteren' (Shavoe-oth= wekenfeest)

Kern: op 5 en 6 juni valt dit feest, dit jaar gelijktijdig (net als Pesach) met de kerkelijke data van deze feesten. Ook dit feest werd door God aan Israël gegeven als één van Zijn feesttijden! Bijbelse gegevens geven een extra dimensie aan 'Pinksteren'. De vervulling met de Geest is niet beperkt tot enkelingen, het is bestemd voor heel Israël en de gemeente die uit haar voortvloeit. God heeft voor 'de laatste dagen', voorafgaand aan Zijn koninkrijk, nog een rijke belofte in petto!

Woensdag 22 juni 2022: Thema: 'De Heilige Geest en Israël'

Kern: Het zal ons verbazen, hoe vaak en hoe kleurrijk in het 'Oude Testament' de Heilige Geest aan Israël wordt beloofd. Geen wonder, want Israël is 'Mijn eerstgeboren zoon', zegt God. Daarom ontvangt zij als het eerste het voorrecht de Heilige Geest te ontvangen. Vanuit Jeruzalem stroomt de rivier naar alle delen van de wereld. Niet lukraak, maar volgens Gods vaste patroon: 'eerst de Jood, en ook de Griek'.


Israelstudies tweede kwartaal 2022 in de Evangeliegemeente 'Oase', Oude Kerkweg 88, Doornspijk. Aanvang: 20.00 uur.

 
 

All Dates

  • 2022-06-22 20:00

Powered by iCagenda